Vilka fälgar passar min bil?

När du köper fälgar är det viktigt att du kontrollerar vilka dimensioner av fälgar som passar just din bil. Hur vet man då att man köper fälgar som passar bilen? Dimensionen på dina fälgar bestäms av fem mått:

Som du säkert förstår så finns det väldigt många kombinationer av dessa fem mått vilket leder till att fälgar ofta inte är utbytbara mellan olika bilmodeller. Vilka mått du ska ha på fälgarna kan du oftast hitta i bilens manual.

Olika modeller av fälgar

Fälgar är vanligen tillverkade i antingen stålplåt eller aluminium. Aluminiumfälgar går ofta även under namnet lättmetallfälgar. Om du ska köpa lättmetallfälgar eller plåtfälgar till dina däck beror i många fall oftast på tycke och smak. Självklart kan även den budget du satt upp för köp av fälgar spela roll. Det finns fälgar att köpa i alla tänkbara prisklasser.

Köpa fälgar på nätet

Att köpa fälgar på nätet är otroligt smidigt samtidigt som du oftast får ett väldigt mycket lägre pris än om du går till en vanlig butik. Många av företagen som säljer fälgar på nätet erbjuder gratis frakt, alternativt billig frakt med exempelvis bussgods.

Om du köper både fälgar och däck så kan du på en del ställen få dina däck och fälgar levererade direkt till verkstaden där du tänkt byta däck. Smidigt både för dig och för verkstaden! Börja med att ta en titt hos Gummihuset och se vad de har att erbjuda.

Finns det inget enklare sätt?

Om du fortfarande tycker att det är svårt att veta vilka fälgar du ska köpa så rekommenderas ett besök hos Gummihuset. Hos Gummihuset kan du ange vilken bil du har och på så sätt få fram däck och fälgar som passar just din bil. Enkelt och smidigt!